Produkty
Oferujemy standardowe produkty dla cukiernictwa i lodziarstwa: nadzienia cukiernicze, żele i glazury, pasty i variegato pod markami Lauretta, Cristalli, Ascanio i Serena.
Oferta dla przemysłu
Polecamy nasze owocowe i kremowe komponenty dla cukiernictwa, lodziarstwa i mleczarstwa. To najwyższej jakości półprodukty spożywcze, bazujące na owocach lub tłuszczu roślinnym. Produkty są wystandaryzowane, powtarzalne, przetestowane w najtrudniejszych warunkach, a do tego po prostu bardzo smaczne.
Komponenty owocowe na pierwszy rzut oka przypominają dżem. Ściśle kontrolowany proces zaczyna się od wymieszania owoców z cukrem lub słodzikami. W zależności od potrzeby dodawane są zagęstniki, aromaty i barwniki. Taki skład daje praktycznie nieograniczone możliwości stworzenia produktu do sprecyzowanych potrzeb klienta: od płynnych esencji do smakowej wody mineralnej przez gęste wsady do jogurtów po twarde nadzienia do ciast.
Wszystkie nasze produkty przeznaczone są dla przemysłu spożywczego, przede wszystkim cukiernictwa, mleczarstwa i przemysłu lodziarskiego. Przykładowe produkty to aseptyczne wsady do jogurtów, serków, maślanek, toppingi do lodów, nadzienia cukiernicze do specjalnych warunków wypieku, galaretki do ciastek typu "delicja" i wiele innych.
Proponujemy wyroby standardowe lub opracowane na zamówienie. Nasz dział badań i rozwoju ma duże doświadczenie we współpracy z klientami i wspólnym opracowywaniu parametrów idealnych do danego zastosowania.
Dla Klientów, którzy tego potrzebują gwarantujemy pełną aseptykę.