Owoce kandyzowane
W dawnych czasach proces kandyzowania trwał 2 tygodnie. Polegał na gotowaniu owoców w roztworze cukru na wolnym ogniu. Wymagał utrzymania stałej temperatury i parametrów roztworu przez cały ten czas. Dlatego były to najdroższe słodycze. Dziś dzięki zastosowaniu nowych technologii produkcja trwa dużo krócej, nadal jest to jednak produkt luksusowy.
Produkty kandyzowane, produkowane w naszej firmie to tylko owoc, cukier i woda. Nie zawierają konserwantów, barwników ani aromatów.
Zastosowania
Oblewanie w czekoladę
Tabliczki czekolady
Ciasta
Muffiny
Batoniki muesli
Herbaty owocowe
Mięso
Owoce kandyzowane stosuje się do farszy mięsnych (np. indyk z farszem z czarną porzeczką).
Przekąska
Znakomicie nadają się do przegryzienia i do różnych zastosowań w domowej kuchni.
Inne
Stosować je można również do lodów, sera żółtego, ryb (np. koreczki śledziowe ze śliwką) i wielu innych produktów.
Zalety
- ogromna wytrzymałość na wypiek i mrożenie
- bardzo niska aktywność wodna (0,57-0,65)
- długi termin przydatności
- soczystość i pełny smak
Produkty standardowe, dostępne cały czas
- aronia
- czarna porzeczka
- agrest
- śliwka
- rabarbar
- wiśnia
- jagoda
- jabłko segmenty (ograniczona dostępność)
Opakowania:
- pudła kartonowe wyłożone torbą foliową a 10 kg
- doypack 100 g lub inny
Prosimy o kontakt w sprawie szczegółów i aktualnych cen.